Maso Here - Základní koření na biltong 125g krabice 15 ks
Detailní popis produktu
Tohle je prostě nutnost. Náš proces sušení se bez Základního koření prostě neobejde. Je to směs koření vlastní výroby, kterou si mícháme už od roku 2011. Není tajemstvím, že jsme dříve inspiraci hledali v Jihoafrické republice, ovšem za ta léta si už dovolíme tvrdit, že tohle je prostě naše koření a těžko budeš hledat na trhu něco podobného.
Složení
sůl, pepř, česnek, koriandr a léta zkušeností
Domácí sušení krok za krokem
Pro jistotu ti i tady přinášíme podrobný popis toho, co a jak musíš během sušení udělat, abys dospěl do cíle. My jsme samozřejmě ochotni pomoci v každém kroku.
KrájeníOčisti a opracuj maso. Všechny šlachy a pojiva (prostě to bílé) musí pryč. Maso rozkrájej na malé, tenké kousky. Pokud máš prostornou sušičku nebo možnost maso sušit ve visu, tak klidně krájej delší pruhy a maso si pak budeš po usušení sekat na kousky dle libosti. |
KořeněníMaso se musí vždy před marinováním okořenit. Právě tady použij naší Základní kořenící směs. Na 1 kilo masa použij 20 gramů koření a dobře ho promíchej s masem ve velké míse. |
MarinováníOkořeněné maso dej do dózy, kde ho pořádně prolij naším Jablečným octem. Zavři dózu a nech maso alespoň 12 hodin marinovat. Pro lepší promíchání můžeš dózu po pár hodinách obratit vzhůru nohama, aby maso bylo rovnoměrně naložené. Ocet je skvělý konzervant a povoluje vlákna masa, aby nebylo po usušení tak tvrdé. |
OchuceníVyndej namarinované maso z dózy, nech okapat ocet a dej ho do mísy. Pokud nechceš maso s příchutí, tento krok klidně přeskoč. V opačném případě sáhni po naší Chilli nebo Hořčičné příchuti a na 1 kilogram syrového masa použij 6 - 8 gramů směsi. Můžeš ale samozřejmě zvolit vlastní poměr. Koření pak rovnoměrně promíchej s masem a začni ládovat sušičky. |
SušeníPokud používáš sušičku na ovoce, tak rozprostři maso po platech a dohlédni na to, aby se maso nedotýkalo. Pokud maso sušíš v troubě, můžeš ho zavěsit na háčky. Dej pod něj ovšem plech, který zachytí odkapávající ocet. Pokud máš sušičku se špatnou cirkulací vzduchu, klidně po několika hodinách plata přeskládej, aby došlo k rovnoměrnému sušení. Maso se suší při nízké teplotě. Chceme ho vysušit, nikoliv upéct. Pokud máš radši maso vláčnější, můžeš ho vyndat už po 6-8 hodinách. Po usušení dej maso na vzduch a nech ho ještě pár hodin uležet. |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.