Jablečný Ocet pro výrobu biltongu krabice 15 ks

Skladem

Při výrobě biltongu není ocet jako ocet. Je třeba, aby při marinování leželo maso ve 100% čistém jablečném octu s adekvátní kyselostí. Díky octu je maso křehčí a vytáhne z něho při sušení více vody. Nyní náš poklad z Rakouska můžeš při sušení použít i ty! Krabice obsahuje 15 ks po 500 ml.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Ocet při sušení asi nepoužívá každý. Má ale svoje výhody a v Africe k sušení masa prostě patří. A my se učili právě tam. Určitě není ale dobrej nápad hodit maso za pár stovek do octa za pár korun. Věř tomu, že mezi octy je hodně velký rozdíl a my máme v oku zrovna tenhle. A trvalo nám zatraceně dlouho, než jsme ho našli. Hezkou dobu jsme si pro něj museli jezdit až do Vídně. Teď ale už jezdí ocet za náma. 

Složení

100% přírodní kvasný jablečný ocet, 5% kyselost

Domácí sušení krok za krokem

Pro jistotu ti i tady přinášíme podrobný popis toho, co a jak musíš během sušení udělat, abys dospěl do cíle. My jsme samozřejmě ochotni pomoci v každém kroku.

Krájení

Očisti a opracuj maso. Všechny šlachy a pojiva (prostě to bílé) musí pryč. Maso rozkrájej na malé, tenké kousky. Pokud máš prostornou sušičku nebo možnost maso sušit ve visu, tak klidně krájej delší pruhy a maso si pak budeš po usušení sekat na kousky dle libosti.

Kořenění

Maso se musí vždy před marinováním okořenit. Právě tady použij naší Základní kořenící směs. Na 1 kilo masa použij 20 gramů koření a dobře ho promíchej s masem ve velké míse.

Marinování

Okořeněné maso dej do dózy, kde ho pořádně prolij naším Jablečným octem. Zavři dózu a nech maso alespoň 12 hodin marinovat. Pro lepší promíchání můžeš dózu po pár hodinách obratit vzhůru nohama, aby maso bylo rovnoměrně naložené. Ocet je skvělý konzervant a povoluje vlákna masa, aby nebylo po usušení tak tvrdé.

Ochucení

Vyndej namarinované maso z dózy, nech okapat ocet a dej ho do mísy. Pokud nechceš maso s příchutí, tento krok klidně přeskoč. V opačném případě sáhni po naší Chilli nebo Hořčičné příchuti a na 1 kilogram syrového masa použij 6 - 8 gramů směsi. Můžeš ale samozřejmě zvolit vlastní poměr. Koření pak rovnoměrně promíchej s masem a začni ládovat sušičky.

Sušení

Pokud používáš sušičku na ovoce, tak rozprostři maso po platech a dohlédni na to, aby se maso nedotýkalo. Pokud maso sušíš v troubě, můžeš ho zavěsit na háčky. Dej pod něj ovšem plech, který zachytí odkapávající ocet. Pokud máš sušičku se špatnou cirkulací vzduchu, klidně po několika hodinách plata přeskládej, aby došlo k rovnoměrnému sušení. 

Maso se suší při nízké teplotě. Chceme ho vysušit, nikoliv upéct. Pokud máš radši maso vláčnější, můžeš ho vyndat už po 6-8 hodinách. Po usušení dej maso na vzduch a nech ho ještě pár hodin uležet.